Asztrotitkok

Hittel, kitartóan az átalakulás felé: a Jupiter, a Szaturnusz és a Plútó együttállása - 2020.07.02.

2020. június 30. - Jurancsik Eszter

Július 2-án, 01:37-kor a Szaturnusz visszalép a Bakba, ezzel együttállásba kerül a szintén retrográd Jupiterrel és Plútóval. 

Találkozik egy szétáradó (Jupiter), egy összehúzó (Szaturnusz) és egy transzformatív (Plútó) energia. Mi sülhet ki ebből...?

transformation-joyce-huntington.jpg

A Jupiter: a szeretet bölcsessége, a Szaturnusz: az Idő Ura, az időt álló dolgok őrzője, a Plútó: a minőségi változás, a transzformáció princípiuma. Az égbolton a Nyilas erőterében, a Sas alatt látható a hármas találkozója. Ha a magyarországi időt nézzük, a három planéta a célokat jelölő X. házban áll össze. De mi a cél...? Persze, mindenkinek más, mondhatjátok most. Az energia, ami hajt minket, a teljes átalakulás mindenféle értelemben, ezt testesíti meg a Plútó. A két sorsbolygó, a Jupiter és a Szaturnusz energiájának összeadódása pedig jelzi: a társadalomban zajló események alól nem vonhatjuk ki magunkat, ám mindeközben saját, személyes céljaink területén is változásokra van szükség. 

De mit tehetünk?

Használjuk tudatosan a bolygók energiáit. Tervezgessünk, de maradjunk fél lábbal a földön. Őrizzük meg lelkességünket, de legyen B-tervünk is. Tegyünk továbbra is aktívan céljainkért, de ne sértsük soha mások érdekeit. Kerüljük mind a gőgösséget (alacsony szinten megélt Jupiter), mind a fösvénységet (alacsony szintű Szaturnusz). Kérjünk, de adjunk is. Tiszteljük a másikat, és a tekintélyt is megkapjuk. Haladjunk a jövő felé, de tanuljunk a múltbéli hibákból (de ne rágjuk magunkat miattuk). Mindez a Jupiter és a Szaturnusz kettőse, a Plútó pedig hihetetlen mértékű lelki erőt képes mozgósítani. Azaz, mindehhez megkapjuk a lehetőséget, egy vásznat, amelyre mi festünk. Rajtunk áll, mit festünk a vászonra. A Plútó, éppúgy, mint gyermekei, a Skorpió-típusú emberek, nem tűri a felszínességet. Amit teszünk, tegyük szívből - vagy sehogy! Ha a fentiekben taglalt módon cselekszünk, a legrosszabbnak hitt, legreménytelenebb, legbetegebb helyzetek is megoldást nyernek. Egy 20 éves korszak zárul le. Az utolsó Jupiter-Szaturnusz együttállás 2000 májusában volt. Akik akkor voltak kamaszok, most érnek be (én is akkor voltam 15 éves). Akik akkor taposták 40-es, 50-es éveiket, most átadhatják a bölcsességet a fiatalabb generációnak. Akik pedig akkortájt születtek, most nőnek fel. 

A retrográdság jelzi azon visszatérő témákat, amelyekkel behatóbban kell foglalkozunk az elkövetkező hónapokban. 

img_7794.jpg

A X. ház érintettsége világosan mutatja, hogy a célok, az előrelépés fokozott szerephez jut. Ez a ház analóg a Bak jellel, amelynek ura a Szaturnusz. Ha jól csináljuk a dolgokat -azaz a fenti módon- , a siker, az elismerés és a boldogság sem marad el. A Szaturnusz december 17-én, a Jupiter pedig 19-én lép át a Vízöntőbe, hogy aztán 20-án egy újabb egzakt együttállást produkáljanak - de ez már egy másik cikk témája lesz. Idő tehát van bőven. Használjuk okosan.

A Sas csillagkép, amelynek szárnyai alatt láthatjuk a három égitestet, mutatja: mi is felemelkedhetünk, újjászülethetünk. Ha szeretnénk. A lehetőség adott lesz erre. Tartsuk meg hitünket, ahogyan a Jupiter, csak az időt álló dolgokat vigyük tovább magunkkal, mint ahogyan a Szaturnusz, és engedjük át magunkat a transzformáló-átalakító, minőségi változást hozó energiáknak, amelyet a Plútó biztosít. 

Áldás!

Képek: Pinterest (1), saját (2).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr1715974970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása