Asztrotitkok

Telihold a Szűzben - 2023.03.07.

2023. március 06. - Jurancsik Eszter

th.jpg

Március 7-én, magyar idő szerint 13:40-kor lesz Telihold a Szűz 16. fokán. A Nap fényével rávilágít arra, mely dolgoktól ajánlatos megtisztítani lelkünket, mely dolgok nem szolgálják lelki fejlődésünket, ez pedig különösen abban a horoszkópházunkban érzékelhető leginkább, ahová a Szűz jel 16. foka esik.

Fizikai síkon is friss energiákat szabadít fel egy alapos takarítás. Szabaduljunk meg a csak porfogónak használt, de érdemi funkciót már be nem töltő dolgainktól, kezdjük el a tavaszi nagytakarítást most, Teliholdkor, vagy a Telihold utáni napon. 

Ugyanígy testi szinten is végezhetünk tisztítást: tisztítókúrát, diétát, életmód-váltást bátran kezdhetünk most, sikerrel számolhatjuk fel rossz szokásainkat, de a toxikussá vált kapcsolódások végére is pontot tehetünk. Érzelmi reakcióink megfontoltabbá válhatnak.

A Telihold trigont alkot a Bikában járó Uránusszal. Ez a Szűz-Hold olykor kissé görcsölésre hajlamos természetét oldhatja, a biztonságot adó, de sok esetben előre nem vivő komfortzónánkat most úgy léphetjük át, hogy nem csinálunk vele felfordulást, köszönhetően a föld elem jelenlétének. Az intuitív erők növekedésének is kedvez ez a fényszög, váratlanul villanhatnak be ötletek, amelyek segítenek céljaid elérését illetően. Kedvez a barátokkal való közös programoknak és annak is, hogy terveink kivitelezéséhez támogatókat találjunk. 

radix_1_104.jpeg

A Vénusz kvinkunxa a Holddal növelheti a szeretet, szerelem iránti igényt, ugyanakkor az aspektus kissé nehéz természete miatt elképzelhető, hogy nehezebben fejezzük ki ezt. Párkapcsolatokban, házasságokban komoly feszültségeket tapasztalhatunk. Lehetséges talán, hogy a szétválás gondolata is megfogan bennünk, amennyiben azt érezzük, hogy nem tudunk közös nevezőre jutni. 

Az önszeretet, önértékelés is csorbát szenvedhetett sokunknál, ami ismét felszínre törhet. Az alkoholba, túlzott evésbe vagy más pótcselekvésbe menekülés nem oldja meg a problémát, ellenben az, ha nem folyton másokhoz hasonlítod magad, inkább hasznos. Ne valaki másnak a klónja akarj lenni, hanem saját magad. Nagyszerű időszak arra, hogy önismerettel kapcsolatos könyveket forgass.

Ha az égboltot nézzük, a Telihold az Oroszlán csillagképben tündököl, a Zosma csillag alatt, amely az Oroszlán béta csillaga, annak nemzőszerve. Az alkotás, a kreativitás gyakorlása erősíti az egészséges önbizalmat, marsikus természeténél fogva az önlegyőzéshez szükséges energiákat is biztosítja, ahogyan azt is, hogy merj őszinte lenni saját magadhoz.

oroszlan.jpg

Az indiai rendszerben a Haszta nevű holdház érintett, itt láthatjuk a Teliholdat. Ide tartozik a gyógyítás, a művészetek, az írás, a kalligráfia, a mudrák, az ápolás, a homeopátia. Tulajdonképpen bármelyik téma gyakorlása magasabb szintre emel bennünket, de mutatja a közösségi szellemet és munkát is, ahogyan azt is, hogy mindig, minden megújul - ahogyan a Hold is. Minden nap egy új lehetőség, ezt pedig kiválóan megmutatja, hogy a holdház istensége Szávitrí, a napkelte istene.

Képek: saját.

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr8118064062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása