Asztrotitkok

Fényszögek és Bak-Vénusz - 2022.12.09.-10.

2022. december 09. - Jurancsik Eszter

Egzakt a Nap és a Mars szembenállása. Tovább fokozódik a vágy céljaink elérését illetően, szinte befeszült izmokkal várjuk, hogy mikor ugorhatunk. Azonban a kapkodás nem vezet jóra - egy ilyen feszült fényszög esetén meg főleg nem. Most a passzív harc lesz a kulcsszó, de kitartás: december 14-ével már nyomhatjuk a gázt. 

Másokkal való kapcsolatainkban is megmutatkozhatnak ezek az energiák, akár a legártalmatlanabb poénra is hevesen reagálhatunk, apró dolgokból drámát csinálni most igen könnyű. A Mars szembenállásai és kvadrátjai mindig erős versenyszellemet mutatnak, és ez egy másik tüzes égitest érintettségével, ami a Nap, ráadásul egy tüzes jegyben, a Nyilasban igencsak kiéleződik. Még ha biztosak is vagyunk abban, hogy mindent jobban tudunk másoknál, akkor se próbáljunk meg erről senkit meggyőzni. Az energiatöbblet marsikus tevékenységekben -sport, fizikai munka, szex- történő levezetése viszont annál üdvösebb. A kockázatvállalást is jobb kerülni 14-ig.

A Vénusz és a Jupiter kvadrátja ma, 9-én aktiválódott, amely aspektus előnyös a társasági életet és a szórakozást illetően, a szerelmeseknek viszont könnyen hozhat némi nézeteltérést. Óvakodjunk a túlköltekezéstől, a túlevéstől, túlivástól, mert a máj, a hasnyálmirigy és az emésztőrendszer felső traktusa fokozottan érzékennyé válik. Felbukkanhatnak korábbi párkapcsolati minták, amelyek a cukorháztartást érintő konfliktusokat (undor, félelem, ellenkezés, ellenállás) bekapcsolhatják. Aktivitás: december 15.

10-én a Vénusz belép a Bak jegyébe, az égbolton a Nyilas csillagkép íjánál, a Tejút medrében.

universe-backgrounds-61.jpg

A Nyilas-Vénusz idején a párkapcsolati célok feltérképezése volt a téma, a Bak-Vénusz pedig felkínálja a terepet a megvalósításra. Ez a pozíció kevésbé álmodozó, inkább a realitások felé terel minket. De ez nem baj, mert így eldől, hogy az elméletben megszületett céloknak van-e relevanciája, és egyáltalán, merre tart a kapcsolat? Van közös cél? Ha igen, milyen úton kell haladnotok, hogy elérjétek? A bájos Vénusz a szaturnuszi periódus alatt kicsit komolyabbá válik, de most ez szükséges is. Ha nem látjátok a közös célt, hogyan haladhat előre a kapcsolat? 

Ahol egység van, ott a leghétköznapibb, legegyszerűbb dolgokban is megtalálhatjátok a romantikát. Ahol nincs egység, felmerül, hogyan is folytatódjék tovább a kapcsolat. A Tejúton jegyet váltó Vénusz szerencsére megadja a bölcsességet minden párkapcsolati döntéshez, bármi is legyen az. A Vénusz 2023. január 3-ig tartózkodik a Bakban. 

Jegyváltásakor érintett az Alnasl (a Nyilas csillagkép nyilának hegye) és a Spiculum (a Nyilas íja) állócsillag. Az Alnasl-Vénusz találkozás szimbolizálja a párkapcsolati célokat, a Spiculum-Vénusz együttállás pedig az erőfeszítéseket, amelyeket lehet tenni.

Az indiai rendszer szerint a Vénusz a Múla nevű holdházban tartózkodik, amelyet a Ketu, azaz a Déli Holdcsomó ural (az indiai asztrológiában a Hold csomópontjai is égitesteknek számítanak). E holdház az ideológiákkal áll erős kapcsolatban, vágyunk arra, hogy felépítsünk valamilyen ideológiát mi is a kapcsolatunkat illetően, ám azt kéri az itt lévő Vénusz: ne legyünk hajthatatlanok, vágyainkat hangoljuk össze a párunkéval.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr7717998370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása