Asztrotitkok

Fényszögek - 2021.01.19.

2021. január 18. - Jurancsik Eszter

radix_1_28.jpeg

19-én, kedden találkozik a Mars és az Uránusz a Bikában. Jó ideig saját jegyében, a Kosban tartózkodott, közel fél éven át, a dolgok robbanásszerű előrelépést mutattak, személyes szinten főleg azokban a horoszkópházakban, amelyeket a Mars ural, azaz a Kos és a Skorpió jelekben kezdődő házakban. A Bikában a lassan, de biztosan-elv érvényesül, de mivel az Uránusszal áll együtt egészen február 3-ig, a transz-generációs bolygó megtámogatja egy kicsit az itt tranzitáló Marsot. A Bika jelről a nyugodtság, a stabilitás, a kitartás juthat eszünkbe, az Uránusz pedig a magasabb szellemiség, az alternatív megoldások, az innovatív eljárások és a függetlenség égiteste. 

Csaknem pontosan két éve, február 13-án randevúzott utoljára a két bolygó, akkor a Kosban. Milyen érzések voltak bennek akkortájt? Milyen terveket szövögettél? Hasonló energiák, érzések térnek vissza. Akkoriban könnyű volt kiadni a feszkót, hiszen a Kosban otthon volt a Mars, a Bika viszont egy totál ellentétes energia. Az elkövetkező két hétben a Bika kicsit temperamentumosabb oldalát is megérthetjük, megdöbbenhetünk saját reakcióinkon. Ha úgy tetszik, a Mars-Uránusz együttállás most a matador, amely lengeti a vörös rongyot - innentől kezdve tudod, mi történik, ha láttál már bikaviadalt. Most mi vagyunk a bikák, a világ pedig a vörös rongy. Ám éppúgy, mint más hasonló fényszögeknél, ez az energia is konstruktívvá alakítható - cselekvés a valódi elvek alapján, még akkor is, ha nem elsőre jelentkeznek az eredmények. A Mars megadja a lendületet, az Uránusz inspirál, olyan dolgokat vihetsz véghez, amelyeket korábban nem is hittél volna.

Ha ez még nem elég, akkor tudnunk kell, hogy a két bolygó a Lilith-tel is együtt áll. Lilith a női szexualitás felszabadítója, a női energiák megélését segíti elő. A szexuális frusztráltság feloldhatóvá válik azáltal, hogy a szexuális problémákkal küzdő lányok és asszonyok megismerjék magukat, akár egyedül is, ha nincs partner. Ez jelentős, minőségi változást hoz a szexualitásunkban. A Lilith energetikáját leginkább a bengáliak által tisztelt indiai istennőhöz, Kálihoz hasonlíthatjuk: robbanásveszélyes, de teret ad valami újnak. A Tarot Nagy Arkánumának XVI. lapja, a Torony. Valami ledől, ami sokkolhat, de a helyén felépül valami sokkal stabilabb dolog. A Mars a Hamal csillaggal találkozik ekkor, amely csillag vezetői képességekkel ruház fel, de figyelmeztet az esetleges arrogancia féken tartására. 

Még annyit kell tudni, hogy az Uránusz néhány nappal ezelőtt, 14-én elindult előre a hónapok óta tartó retrográd mozgásából. Ez globális szinteken megdöbbentő híreket hozhat, amelyekkel szemben nem tudunk semlegesek maradni, ám a személyes horoszkópodban, a Vízöntő jegyében kezdődő házad eseményeit is felturbózza, csak bírd az iramot. :)

Szintén 19-én, este 21:40-kor a Nap belép a Vízöntő jelbe, és találkozik a Szaturunusszal. Ez nagy önfegyelmet biztosít, amely által eredményeket mutathatunk fel, noha úgy érezzük, hogy önkifejezésünk gátolva van, igaz most nem is a csillogás-villogás a fő téma, hanem akaraterőnk és kitartásunk megtartása. E fényszög kulcsszava a józanság, amely most messzire, előre vihet minket. A Nap jegyváltásakor együtt áll az Altair csillaggal, amely jó híreket ígér baráti kapcsolatokban, protektorokkal, segítőkkel - ezek pedig mind-mind nagyon Vízöntős témák. 

E napon a Hold a Kosban jár, nincs üresjáratban, így az életerőt erősítő mágiák, rituálék elvégzésére alkalmasak az esti órák.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr5016393966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása