Asztrotitkok

Fókuszban a tervek: Telihold a Bakban - 2020.07.05.

2020. július 03. - Jurancsik Eszter

Július 5-én, vasárnap, 06:43-kor Telihold ragyog az égen a Bak jel 13. fokán, égbolti értelemben a Nyilasban látható égi szomszédunk, az Alnasl csillag felett, amely a Nyilas nyílvesszőjének a hegye, felette pedig a Sas szárnya. 

capricorn-zodiac-symbol-daniel-eskridge.jpg

A Nap, amely a Rák jelből világítja meg a Holdat, ismét fontos dolgokat mutat meg. A Bak az utolsó a föld-jegyek sorában, s a Nyilasból hozott fény az föld-elemhez kapcsolódó anyagba kerül. Megszületik a Belső Fény birodalma, mintegy megváltást hozva. A tudás bölcsességgé, a bölcsesség pedig tapasztalattá érik. Csak az életképes dolgok maradnak meg és vihetők tovább, lévén hogy a Bakot a Szaturnusz uralja - e bolygó kapcsán pedig tudjuk, hogy csak az időtálló dolgokat őrzi meg. Egy keményebb ciklus végéhez érkeztünk.

img_7841.jpg

A föld elemmel való munka az utolsó fázishoz érkezett: a Bikában az anyag megtermékenyítése, a Szűzben annak alaposabb megismerése volt a feladat, a mostani lépés pedig nem más, mint túlhaladni ezen! Túlhaladni a matérián és félérni a hegycsúcsra, egyedül, ahogy az igazi bakok is teszik. Nem fél, nem szédül, mert tudja, hogy az alatta lévő szakadék mélyén is ő van, és teste csak hatalmas lénye töredék-része! 

Megjelenik még a sorsfeladat is, a honnan jöttem-hová tartok kérdéskör is. A választ lelkedben (Hold!) találod meg, hiszen a múltból hozott tapasztalatok (Rák-Nap) megvilágítják a lelkedet. Pontosan tudni fogod, merre kell haladnod, a lelked már talán régóta tudja a választ, csak talán Te sem ismerted be Magadnak. Ezúttal azonban muszáj lesz, ha nem szeretnél tovább egy helyben toporogni. 

 

A Telihold utáni napon, 6-án égi kíérőnk végighalad a Bakban lévő három bolygón, a Jupiteren, a Plútón és a Szaturnuszon. Azaz, a lelki erő megtámogatja a kiterjedést (Jupiter), a transzformációt, a minőségi átalakulást (Plútó) és az időtálló dolgok tovább vitelét (Szaturnusz).

Célozzuk meg álmainkat, legyen terv, elképzelés, és tartsunk ki mellette - ahogyan azt a Nyilas nyila, az Alnasl csillag is mutatja, amely a Galaxis középpontjába céloz, ahol a Fény is születik.

Ha a magyar időt nézzük, a Telihold a 6-os házban látható - e terület kapcsolódik az egészséghez, annak megőrzéséhez, a szolgálathoz, a mindennapi dolgokhoz és kötelességekhez. Azaz a mély önvizsgálat meghozza a gyógyulást, és úgyszólván kötelesség lelkünkkel foglalkozni.

img_7844.jpg

Az indiai rendszerben a Purva Sadha, vénuszi jellegű nakshatra (holdház) érintett. A "sadha" vagy "asadha" jelentése győztes vagy legyőzhetetlen. Egyértelmű jelzés, ha kitartunk, legyőzhetetlenné válunk, a vénuszi jelleg pedig segít felfedezni tehetségünket.

img_7842.jpg

Az arab rendszerben az Al Na'amnevű holdházban ragyog a Telihold, amely segíti az elindulást. A kínai rendszer szerint pedig a 7. házban -amely a Ji nevet viseli- látható kísérőnk, amely a hivatalos ügyeknek, a megrekedt dolgoknak ad lendületet.

Áldás!

Képek: Pinterest (1), saját (2, 3, 4)

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr5515980206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása