Asztrotitkok

Retrográd Merkúr és Jupiter a Kosban - 2022.05.10.-11.

2022. május 08. - Jurancsik Eszter

10-én vált retrográd mozgásba a Merkúr az Ikrek jegy 4. fokán. Mint mindig, a hátráló mozgás visszatérő dolgokat, témákat, személyeket jelez. Jelen esetben a Merkúr az Ikrekben visszafelé rója az útját, és közben rávilágít mindazokra a témákra, amelyek Ikrek-illetve Merkúr-jellegűek: testvérek, tanulás, tervek. Ugyanakkor remek alkalom arra is, hogy terveinken módosítsunk, ha kell. 

mercury_s-magnetic-field-is-just-1-of-that-of-the-earth.jpg

Az égboltot nézve a Bika csillagképben történik meg az irányváltás, a Fiastyúk (hivatalos nevén Messier 45) csillaghalmaz alatt, amely egy igen különleges terület, az istenek szerelmi fészkének is szokás nevezni, a termékenységgel áll kapcsolatban. Az ott elhaladó Merkúr visszatérő és életképes ötleteket jelöl, amelyek később fizikai síkon is megvalósíthatók és eredményeket hoznak. "Régi álom új köntösben valóra válik."

Alatta az Aldebaran csillag látható, amely a Bika csillagkép szeme. Segít meglátnunk azokat a dolgokat, amelyek működőképesek, és amelyek nem - így a tudatos szelektálás is beindul - afféle gondolat-nagytakarítás. E csillag a Világ egyik tartóoszlopa, tehát igen komoly dolog az energiáival való munka. Nincs mellébeszélés, nincs hazudozás. 

11-én a Jupiter belép a Kosba, igaz, még nem véglegesen, hiszen november végén visszalép a Halakba. Mi is történt a legutóbbi Kos-Jupiter idején? Mikor is volt ez? 2010 júliusa és 2011 júniusa között, igaz itt is visszalépett egy időre a Halakba, 2010 szeptembere és 2011 januárja között. 

A Kosban járó Jupiternél a derűlátás fokozottan érvényesül, azonban törekedni kell arra, hogy fél lábbal a talajon maradjunk. Az idealista igazságérzet is erőre kap.

jupiter_1.jpg

▶ 2010 szeptemberében alakult meg a Terrorelhárítási Központ.

▶ 2011 januárjában népszavazást tartottak Dél-Szudán függetlenné válásáról (és még az évben, július 9-én függetlenné vált az ország Szudántól, amelynek 2005 óta autonóm tartománya volt). 

▶ Ugyanebben a hónapban az újonnan meghozott médiatörvény ellen és a sajtószabadság mellett tüntettek több ezren a Kossuth téren.

▶ Rengeteg földrengés és természeti katasztrófa is bekövetkezett, mintegy figyelmeztetve az emberiséget arra, hogy nem sok idő maradt. Chilében és Magyarországon is voltak rengések, de a legnagyobb károkat a 2011. március 11-én, Japánban valaha mért legnagyobb, 9-es erőssségű földrengés okozta, amelynek következtében cunami alakult ki. A katasztrófában több ezer ember vesztette életét. 

Személyes szinten a Halakban és a Nyilasban kezdődő horoszkópházaid eseményeit színezi a Kos-házadéval. Ha nem ismered a horoszkópodat, a Regiomontanus vagy a Placidus demo ingyenes programokkal megismerheted.

Csillagképi értelemben a Visszaúszó Halakban történik meg a Jupiter jegyváltása, azaz visszatérhetnek a múlt érzései, különösen a legutóbbi Kos-Jupiter idején tapasztalt érzések. 

A Hold mozgása:

9-én, 14:38 és 10-e, 00:53 között üresjáratos, ekkor a Szűzbe lép. Kulcsszavak: rendszer, logika. Érzékeny testrész: vékonybél, funkcionálisan az emésztés. A délelőtti Hold/Merkúr kvadrát hajlamosíthat a nézeteltérésekre. 10-én is a Szűzben jár égi szomszédunk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr9917826481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása