Asztrotitkok

Fényszögek és Telihold a Szűzben - 2022.03.17.-18.

2022. március 16. - Jurancsik Eszter

A 17-én egzakttá váló Merkúr/Uránusz szextil izgalmas hírekkel lephet meg minket. Új emberekkel ismerkedhetünk meg, emellett az intellektus is fokozott szerephez jut. Felismerések jönnek, álmokon keresztül is választ kaphatunk kérdáseinkre, és remek időszak az asztrológiában való elmerülésre. Most érezhetjük igazán, hogy a jövőorientált gondolkodás és hozzáállás mennyire fontos; ne arra koncentráljunk, amitől félünk, vagy a múltban már megtörtént és rettegünk, hogy újra előjön az adott helyzet. A jövő felé nézzünk. Március 21-ig aktív a fényszög.

18-án Nap/Plútó szextil születik, amely tovább gerjeszti a sikerre való igényt, egyúttal a kitartást és a küzdőképességet is biztosítja. E fényszögnek van egy komoly vonzerő-növelő faktora is, amely hasznunkra válhat céljaink elérésében, de fontos, hogy ezzel ne éljünk vissza. A hatás március 24-ig aktív.

Szintén 18-án, 08:17-kor lesz Telihold a Szűz 27. fokán.

wp2742875.jpg

Felhozza a szokásos Szűz-témákat: külső-belső takarítás, rendszerezés. A Szűz a tökéletességre való törekvést is szimbolizálja, de a negatív értelemben vett perfekcionizmus hosszú távon beteggé teheti a lelket. A Szűz szerve a vékonybél, nem véletlen, hogy sok, a tökéletességet megszállottan hajszoló ember szenved emésztési panaszoktól. Meg kell értened, hogy nem kell tökéletesnek lenned, hiszen nem is lehetsz tökéletes. Különösen ahhoz nem kell tökéletesnek lenned, hogy szeressenek. A folytonos tökéletesség - bármennyire sablonosan hangzik - bizony unalmas. Bocsáss meg Magadnak, hiszen emberből vagy. 

A tökéletesség hajszolása közben állj meg egy pillanatra és vegyél egy mély levegőt, majd hunyd be a szemed és koncentrálj a harmadik szemedre, amely a tobozmirigynél helyezkedik el. Ne a két szemöldököd közé, mert az csak a harmadik szem-csakra kivetülése. Hanem belülre. Hallgass és halld meg, amit az intuíciód súg Neked. Mit mond...? Ennél hitelesebb forrást nem találhatsz...

Személyes szinten a Rák jelben kezdődő horoszkópházad energiáit, témáit viszi a Szűz jelben kezdődő házadba. Akik nem ismerik a horoszkópjukat, a Regiomontanus asztrológiai szoftverrel, ami ráadásul ingyenes, felfedezhetik. 

A TELIHOLD FÉNYSZÖGE A PLÚTÓVAL

Trigonja a Plútóval a maximálisra tolja a lelki erőt és a rengenerációs készéséget. A gyógyulási folyamatok eddig is sokunknál észlelhetők voltak, de most erőteljesebben érezhetjük őket. Ettől ne ijedjünk meg, hiszen fájdalom nélkül nincs gyógyulás. Lehetséges, hogy érzelemkitörések is jelentkeznek - ezeket nem szabad elnyomni. Engedj ki mindent.

A Zavijava (beta Virginis) csillaggal áll együtt létrejöttekor a Telihold, amely a Szűz csillagképben látható, Merkúr/Mars-természetű. Erőt ad és felerősíti a harci kedvet - küzdhetünk céljainkért.

radix_1_88.jpeg

Hogyan hat a jegyekre a Telihold? Ne csak a Nap-jegyed olvasd el, hanem az Aszcendensedet és a Hold-jegyedet is!

Kos: állíts fel prioritási sorrendet és rendezz minden, eddig tologatott ügyet. Egészségedre fordíts több figyelmet, étkezz kiegyensúlyozottan.

Bika: ha teheted, mozdulj ki minél gyakrabban, szerezz új élményeket, találj olyan tevékenységeket, amelyek örömet okoznak. Ha vállalkozáson töröd a fejed, most siker koronázza próbálkozásaidat.

Ikrek: otthonod felé fordul figyelmed. Lomtalaníts, dobj ki mindent, amire már nincs szükséged. Szentelj figyelmet idősebb rokonaidra, szüleidre is.

Rák: tisztázhatsz minden problémás dolgot minden érintettel. Kommunikációdra igen kedvező hatással lesz a Telihold, használd ki ezt!

Oroszlán: pénzügyekben egy nehéz időszak végére érsz, figyelj értékeidre, pénzedre, ingóságaid biztonságára. Felfedezhetsz magadban egy eddig szunnyadó tehetséget is.

Szűz: világosabban és tisztábban látod, mit szeretnél, lévén a Telihold Téged érint leginkább. Zárj le mindent, ami már nem működőképes az életedben, és nyugodt szívvel vállald önmagad!

Mérleg: a sok kötelezettség, az idegtépő várakozás után végre megpihenhetsz. Az sem baj, ha visszavonulsz egy kicsit a nyüzsgéstől, ha pedig beteg vagy/voltál, most indul be a gyógyulás.

Skorpió: terveid kivitelezéséhez segítőket találsz, lehet ez egy tanács, ami sok ötlethez adhat alapot, de konkrét interakció is, ami segít előrébb jutnod. Barátaid közül egy-két ember lehet, hogy kikerül a képből - ne bánd.

Nyilas: karrieredben remek időszak áll előtted, és ha ügyes vagy, ez pénzben is megmutatkozik. Gondold át, mit szeretnél elérni, és tarts ki az álmaid mellett, tegyél aktívan érte, és ez kifizetődik.

Bak: távlati terveidet illetően most kezdenek beérni az első gyümölcsök. Élvezd hát őket, de mindig legyenek újabb céljaid!

Vízöntő: szabadulj meg mindentől, ami már nem szolgálja a fejlődésedet, bátran takaríts ki minden ilyen dolgot. Pénzügyeidet illetően segítség érkezik.

Halak: kapcsolataid kerülnek előtérbe, nemcsak a házasságod/párkapcsolatod, hanem az egész világgal való kapcsolatod. Rá kell jönnöd: a világ egy tükör. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr7017781666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása