Asztrotitkok

Fényszögek, Mérleg-Újhold és Plútó direkt - 2021.10.05.-2021.10.06.

2021. október 04. - Jurancsik Eszter

Kirobbanó energiát hoz az október 5-én létrejövő Nap/Mars együttállás a Mérlegben, amelyet érdemes konstruktív módon felhasználni. A fizikai aktivitásban remekül kamatoztatható ez az erő, nemcsak a hagyományos értelemben vett sportban, hanem olyan mozgásformákban is, amelyek ötvözik a dinamikát a szépséggel - ilyen például a tánc. Felerősödik a szexuális késztetés is.

Ez az energia felhasználható a kapcsolatok rendszerezésében is - nemcsak párkapcsolatok és házasság tekintetében.

Október 6-án, 13:04-én kapcsolódik ehhez az együttálláshoz az Újhold a Mérleg 13°24'-én, és az Algorab (delta Corvi, a Holló csillagkép szárnya) csillaggal találkozik a három égitest. 

radix_1_77.jpeg

A Mérleg-Újhold képlete - 2021.10.06., 13:04

A Hold kapcsolódása a Naphoz és a Marshoz az érzésvilágot is felkavarja. Két tüzes és egy vizes égitest találkozása egy levegős jelben. Nem egyszerű. Olyan, mint egy vulkán. Mint egy kukta, amiben nő a gőz nyomása. Azonban ezen a "kuktán" nincs biztonsági szelep. És van még egy kvinkunx a trió és az Uránusz között is.

Nézzük, mit is jelentenek ezek!

A Nap/Mars a szenvedély, a zabolázatlan, nyers energia, a tudatos (Nap) cselekvés (Mars). A Hold/Mars az érzelmek hihetetlen gerjedése, a cselekedetek is érzelmi alapon mennek végbe, a bátorság, csökkent veszélyérzettel. 

Az Algorab marsikus/szaturnuszi természetű csillag, kapcsolódik az erőhöz, de annak negatív megnyilvánulási formáihoz is. 

Mindez személyes szinten az önkifejezés extrém formáit hozza felszínre, amely nem is gond addig, amíg mások számára nem okoz kellemetlenséget. A három égitest kvinkunxa az Uránusszal váratlanul generálja ezt, a kvinkunx pedig karma-fényszögként olyan témákat jelöl, amelyek nagyon nehezen egyeztethetők össze. Ennél a fényszögnél mindig valamiféle "megalkuvásra", kompromisszumokra van szükség, ám a mostani helyzetben ez az eddigieknél is nehezebben megy. A nyugtalanság, az érzelemkitörések most valamilyen múltban megélt, nyomasztó helyzet kapcsán törnek elő, talán valamily hasonló szituációban. Akár kora gyerekkori élmény is lehet ezeknek a gyökere. Testi szinten is megmutatkozhatnak ezek az elfojtások, amelyek most hányinger, hányás, hasmenés, mellkasi fájdalmak, vérnyomás-ingadozás, torok-és nyakfájdalom, valamint derékkal, vesével és vércukorral kapcsolatos panaszok formájában jöhetnek elő.

614ae648e1b67_image.jpg

Talán már az elmúlt napokban is érezted ezeket a tüneteket. Érdekesség, hogy több ismerősöm panaszkodott hányingerre, hasmenésre, jómagam pedig lumbágótól szenvedtem napokig - és mindegyikünknél bekapcsolt egy régebbi, vagy gyermekkori cucc is, amelynek újra-élése eléggé meggyötört minket. Egy hozzám igen közel álló személy pontot tett egy igen ocsmány válóper végére, azóta -mintegy megkönnyebbülés-jelként- hasmenés kínozza. Egy barátnőm, aki énekesnő, hasonló szituációban találta magát, mint amikor egy zenekarban volt frontember, és rajta kívül egyik bandatársát nem érdekelte a csapat sorsa, ő volt az egyetlen, aki komolyan vette a dolgot - ő hányingerrel küzdött napokig. 

A legjobb megoldás tehát az, ha valamilyen pozitív tevékenységbe invesztáljuk ezt a hihetetlenül erős energiát. Meglesz a lehetőségünk arra, hogy progresszív irányba fordítsuk ezt az erőt. 

Az indiai asztrológia szerint a három bolygó a Haszta, Hold-típusú holdházban találkozik, amely terület kapcsolódik a karmikus dolgok ledolgozásához - ebbe fektessük az energiát a felesleges dráma helyett. A holdházat Szávitri, a napfelkelte istennője uralja - mintegy utalva az új utakra, amelyek megnyílnak előtted, ha kitartó maradsz.

Személyes szinten azt a horoszkópházadat vizsgáld meg, ahová a Mérleg jel 13. foka került. Itt érezheted leginkább ezt a különleges energiát.

Ugyanezen a napon elindul előre a Plútó, amely április 27-e óta volt retrográd. Amikor egy bolygó retrográdságból fordul direkt irányba, hihetetlen energiákat szabadít fel. 

Retrográd mozgása idején a Plútó hajlamosított minket a befelé fordulásra, úgy érezhettük - különösen azok, akiknek Napja, Holdja vagy Aszcendense a Skorpió, a Bika, az Oroszlán vagy a Vízöntő jegyekben állnak - hogy "fúj emberek, fúj világ", és legszívesebben elbarikádoztuk volna magunkat a külvilágtól. Minden egyes interakció és érintkezés másokkal kínszenvedés volt.

black-gold-marble-texture-design-packaging-cover-brochure-poster-wallpaper-presentation-invitation-textile-decor-abstract-141144672.jpg

Nehezen tudtunk haladni a terveinkben, ám most zöld lámpát kapunk, nyomhatjuk a gázpedált. Felszínre hozza valódi vágyainkat, immár nem érjük be félmegoldásokkal, mindent vagy semmit-elvvel dolgozunk. És ez így jó. Amibe csak ímmel-ámmal pakolsz munkát, azt nem is akarod igazán. Ez a kicsi bolygó hatalmas erővel bír, lesöpör mindent a fenébe, amire már nincs szükség, terepet adva az igazán értékes dolgoknak, vágyaknak. Nincs középszerűség, nincs tétovázás. 

De ezek az események mit hozhatnak a világra kivetítve?

A direktbe váltó Plútó továbbra is folytatja a leplek lerántását azokról a dolgokról, amelyeknek ki kell derülnie. Ilyen például a katolikus egyház papjai által elkövetett gyerekmolesztálási ügyek. Éppen a napokban derült ki, hogy a francia katolikus egyházban több, mint háromezer pedofil papot találtak. A Plútó tabudöntögető, simán megmutatja a világ melléktermékeit. A világ szembesül a saját szarával, és nem menekülhet előle többé. A Plútó 2024-es Vízöntőbe lépéséig ugyan lesz még három retrográd ciklus, de ezek az események már ezt készítik elő - a Plútó elérte a Bak utolsó öt fokát, amely már színeződik a Vízöntős sajátosságokkal, és innen már nem is fog visszafordulni. 

Az Újhold és annak együttállása a Nappal és a Marssal feltüzeli a népek haragját, igazságérzetét és a hazugságok elutasítását. A Hold a nép, a Nap az országvezetés, a kormányzó, a Mars pedig a harc. Az irányt váltó Plútóval együtt pedig ez igen komoly dolgokat indít el. Oroszország és az arab országok kerülnek leginkább majd be a hírekbe, de alig lesz ország, amelyet ez a markáns energia ne késztetne konkrétabb, erőteljesebb fellépésre.

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr2516708278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása