Asztrotitkok

Fényszögek és Mérleg-Merkúr - 2021.08.30.-2021.09.01.

2021. augusztus 30. - Jurancsik Eszter

radix_1_73.jpeg

Merkúr a Mérlegben - 2021.08.30., 07:10

Hétfőn reggel a Merkúr a levegős Mérlegbe lépett, amely főleg a kapcsolatok (nemcsak a szerelmi kapcsolatok) tisztázásának ad terepet, harmonikusabbá téve a másokkal való kommunikációt. Személyes szinten az Ikrek és a Szűz jegyekben kezdődő horoszkópházaid eseményeivel színezi a Mérleg-házadat. Szeptember 27-e és október 18-a között retrográddá válik, és november 5-én lép át a Skorpióba.

A következőképpen hat a jegyekre a Mérleg-Merkúr (ne csak a Nap-jegyed nézd, hanem az Aszcendensed és a Hold-jegyed is!):

KOS: kissé mintha nehézkesen találnád meg a közös hangot másokkal. Kedved támadhat belekötni mindenbe, effektíve olyan dolgokba is, amihez amúgy semmi közöd. Ha nem a külvilággal, akkor pároddal lehetségesek a viták. Tanács: nézz Magadba, mert ami másban irritál, Benned is megvan, csak elsiklasz felette. 

BIKA: eddig rejtett dolgokra bukkanhatsz, amelyek jövőd építése szempontjából lesznek érdekesek számodra. Kezeld őket óvatosan, ha nem muszáj, inkább ne beszélj róla senkinek.

IKREK: utazás esetén légy óvatos, vigyázz értékeidre, pénzedre, irataidra. Kerüld a felesleges drámázást, vitákat, valahogy minden megoldódik, ne pörgesd Magad feleslegesen.

RÁK: kollégákkal, vezetőkkel kapcsolatos dolgok kerülnek előtérbe, igyekezz távol tartani Magad mások vitáitól a munkahelyeden, ne avatkozz közbe. A végén még könnyen lehet, hogy Te leszel a bűnbak. Ha állást keresel, csak az olyan ajánlatra mondj igent, ahol minden alaposan tisztázva van.

OROSZLÁN: egy vagy akár több barátod is a segítségedre szorulhat, nem feltétlenül anyagi értelemben. Néhány vigasztaló szó, bátorítás is bőven elég, hogy a másik kicsit jobban érezze magát.

SZŰZ: nyomasztó dolgaidat, félelmeidet, kétségeidet mindenképp beszéld ki Magadból. Persze először tisztáznod kell, mitől is félsz igazán, illetve van-e valóságalapja. Az esetek 90%-ában félelmeid alaptalanok, a maradék 10% pedig könnyebben orvosolható, mint gondolnád.

MÉRLEG: a jegyedben sétáló Merkúr bátorsággal ruház fel, nem lehet nem figyelni Rád. Könnyebben kezeled a mindennapok kihívásait is. 

SKORPIÓ: itt az ideje, hogy felismerd, mennyire tehetséges vagy, és ne hagyd, hogy bárki kedvedet szegje azzal, ha ennek az ellenkezőjét állítja. Meg tudod csinálni. Pénzügyeidben is kedvező fordulatokra van kilátás.

NYILAS: különböző ügyek miatt várhat Rád jövés-menés, papírmunka, szerződések. Ha nem tologatod Magad előtt ezeket, akkor nem is kell a határidők miatt stresszelned. Intézz el mindent mihamarabb!

BAK: otthoni dolgok miatt fájhat a fejed, szerencsére bármi is az, megoldódik. Szüleiddel, idősebb családtagjaiddal beszélgess minél többet.

VÍZÖNTŐ: kedvező változások a szerelmi életedet és/vagy válallkozásodat illetően. Hajlamos vagy túlhajtani Magad mostanában, de ne hagyd, hogy ez egészségi problémákat idézzen elő, különösen emésztés és kisebb balesetek témájában.

HALAK: munkahelyi gondok nyomaszthatnak, és ha nem oldod meg őket, az idegrendszered sínyli meg. Ha kell, kérj segítséget kollégáidtól, főnökeidtől, de ne hagyd hogy elhatalmasodjon Rajtad a nyugtalanság.

Szeptember első napja egy markáns Mars/Neptunusz-szembenállással indít, amely felerősítheti a csüggedést, az elégedetlenséget, a stresszre való hajlamot, vitákat generálhat.

mars_opposition_neptune.jpg

Most inkább ne erőltesd azt, ami nem megy, találj más elfogaltságot kisebb dolgokban. Ne állítsd túl magasra a mércét tehát Magadnak a fényszög ideje alatt (szeptember 12-ig), mert a kisebb kudarcokat is irreálisan felnagyíthatjuk most, ez pedig egyenes út a depresszióhoz, a kimerüléshez. Ugyanígy másokkal se legyünk türelmetlenek - valszeg az illető is hasonló cipőben jár. Másik témája ennek az aspektusnak az önbecsapás. Másoknak lehet hazudni, de Magadnak nem tudsz. Legyél végre őszinte Magadhoz, különösen, ha már régóta nyomja a lelked valami. 

"Miért félünk a dolgokat annak látni, amik?"

- hangzik el a kérdés a Veronika meg akar halni című filmben, és ezt a kérdést nyugodtan összekapcsolhatjuk a fenti fényszöggel. És tényleg, miért félünk ettől? Talán azért, mert önmagunkkal őszintének lenni nagyobb kihívás, mint másokkal szemben levetni az álarcot.

A Hold 30-án az Ikrekben halad, 31-én reggel a Vénusz-trigon segít a harmóniateremtésben, délután a Mars-kvadrát figyelmeztet indulataink féken tartására. A Neptunusz-kvadrát által generált hangulatingadozásokat pihenéssel, meditációval, relaxációs gyakorlatokkal, jógával kezelhetjük. Este a Jupiter-trigon visszahozza az optimizmust, de vigyázzunk az evés-ivással, a gyomor és a máj érzékennyé válik. 22:48-tól üresjáratban van egészen szeptember első napjának reggeléig, 07:25-ig, ekkor a Rákba lép. Délelőtt a Merkúr kvadrátja hajlamosíthat minket a meggondolatlan szavakra - ügyeljünk arra, mit mondunk, mit írunk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr8616673050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása