Asztrotitkok

A gondolatok transzformációja: Merkúr a Skorpióban - 2020.09.27.

2020. szeptember 27. - Jurancsik Eszter

27-én, 09:40-kor a Merkúr átlépett a Skorpióba, az égbolton a Szűz csillagképnél halad a Napot 88 nap alatt megkerülő bolygó, felette pedig annak Spica csillaga ragyog, amely kalászt jelent. Vénusz/Mars-jellegű e csillag,  az első jutalmak, melyeket jogosan érdemeltünk ki, motiválnak bennünket a további fejlődésre. 

A víz-jelekbe kerülő levegős bolygók hatására igyekszünk megérteni az érzelmeket, mind a sajátunkét, mind másokét. Könnyebben öntjük szavakba érzéseinket. A Merkúr belépése e marsikus-plútói jelbe elmélyíti a koncentrációs készséget, ez pedig nemcsak a hétköznapi dolgokban jön jól, hanem a meditációban és a mágiában is. 

radix_1_10.jpeg

A Skorpióban járó Merkúr a gondolatok átalakítását, régi hitrendszerek lerombolását is magában foglalja. Minden körítés, minden felesleges dolog lehull, akár a falevelek és egy letisztultabb rendszer marad helyette. 

E jelben a Merkúr fokozottan képes konstruktív, gyógyító gondolatokat generálni. Mégpedig véglegesen, a problémák gyökeréig hatolva. A Skorpió nem éri be félmegoldásokkal, így, ha gyógyulni akarunk, javulást szeretnénk elérni az életünkben, most nem intézhetjük el fél szívvel.

Az indiai rendszerben a Merkúr jegyváltása a Csitra, Mars-jellegű holdházat érinti, a Csitra-Merkúr pedig komoly mentális erőt biztosít és felkészít minket a következő lépésekre.

Magyar idő szerint jegyváltásakor a Merkúr a 12. házban tartózkodik, amely segít szembenézni félelmeinkkel, mulasztásainkat pótolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr3516217486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása